Ridläger och ridskola

Hästarna på gården tävlas i hoppning, dressyr och westernridning. Det är både ponnyer och stora hästar. Flertalet är importerade från Irland, Danmark och Holland. Raserna är bland annat irländska sportponnyer, islandshästar, jakthästar, KWPN, och welsh partbred. Welshponnyn kallas för "världens vackraste ponny" och de irländska ponnyerna och hästarna är kända för att vara mycket bra allroundhästar.

Ridlärare och arrangör är Pernilla Magnusson med medhjälpare. Pernilla arbetar som ridlärare och har arrangerat kurser och läger under många år. Hon är framgångsrik tävlingsryttare i de flesta av ridsportens grenar. Pernilla innehar bland annat en World Championtitel, en European Championtitel samt Grand Championtitlar.
Hon har även högskoleutbildning i didaktik och pedagogik. 
I verksamheten har vi fokus på gott Hästmannaskap, horsemanship i hästhanteringen. Och vi jobbar för att alla elever ska få god förståelse för hästen.

Ridskoleverksamhet hålls under terminerna och dagarna är måndag till torsdag med två grupper per kväll. Det finns grupper för såväl barn, ungdomar som vuxna.
Att rida termin kostar 3000 kr för 14 ggr. Det kan delas upp på två inbetalningar. Ridlektioner betalas i förskott.
BG 5872-3701. Järvsö Ryttargård.
Hör av er för mer information.

Sommarläger

Skattjakt, märkestagning och fina priser. På ridlägret är det nya spännande lektioner varje dag. På den stora utebanan och i ridhuset bygger vi hinderbanor, rider barbacka, och har riddarspel. På westernlektionerna får du lära dig vändningar och övningar som är speciella för just westernridning. Att simma med hästen är en upplevelse man inte får missa

Information om ridlägerbokning

När ni vill anmäla er till lägret. Ring Pernilla eller maila en förbokning på veckan ni vill delta på. När ni fått bekräftelse att ni blivit inbokade, så mailar ni in bokningsvecka, elevens namn, adress, telefonnummer, samt födelseår, längd, vikt och ridvana. Bifoga gärna övriga upplysningar och önskemål, som allergier, speciell mat o. dyl. Jag skickar meddelande om antagande till er. Där ingår utrustningslista samt inbetalningsinformation . Föranmälningsavgiften är 1200 kr. Återstående avgift 5200 kr betalar ni på bankgiro 5872-3701 senast 15/5 2024. Anmälan är bindande. Föranmälningsavgift återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg. Eleven har rätt att överlåta sin vecka åt annan i samma åldersgrupp. (Ofta har vi kö till våra läger. Ringer ni in eventuellt återbud i tid, så att vi kan sätta in ersättare, återbetalas avgiften)

Avbeställning skall ske skriftligt och vara undertecknad av målsman.

Avbruten lägervistelse på grund av sjukdom eller annan orsak återbetalas med 300 kr/dag av återstående lägerdagar.

Samtliga sexdagarsläger börjar på söndag eftermiddag med samling 14.00 och avslutas på fredag eftermiddag med uppvisning 15.00

Vi hämtar kostnadsfritt våra elever vid järnvägsstationen i Järvsö. Det tar bara cirka tre och en halv timme att åka tåg hit från Stockholm.

Ställ gärna en fråga

För snabbt svar skicka sms 076-1161543